5 portofino, santa margherita ligure, treviso

minns inte vad det här stället hette:
men det var festival denna helg. och utsikt. och öl och drinkar till sena timmar
VET att dessa bilder ser snea ut men de är inte det ok 
min nr 1 irritation i livet är folk som kallar sig fotografer men inte kan identifiera en sne bild
 
åkte sen till kustbyarna Rapallo/Santa margherita ligure/Paraggi/Portofino.
det bästa?? man kan GÅ mellan byarna. jag tror vi gick från portofino till santa margherita ligure på under en timme. det kan ju knappast amalfi eller cinque terre erbjuda (även fast jag tycker de ställena är vackrare och trevligare)
 
vi bodde i santa margherita ligure TACK och LOV. vi förstod att det skulle va svårt att hitta nån vettig sovplats eller ens parkering i portofino, och bestämde oss för att hikea dit över en dag istället. efter en timme var man rätt nöjd med att kunna lämna stället för mer genuina och avslappnade SML. atmosfären kring hamnen i Portofino? överprisade uteserveringar? som en rikast-vinner-tävling?? ja man stirrade ju tveklöst lika mycket på lyx-yachterna som på övriga vyer
 
men visst var det fint! mindre charmigt dock att majoriteten av fasadmedaljonger var DITMÅLADE? så jävla olikt italien eller? 
 
 
 santa margherita ligure<3 :
inte-så-fräscha som syns slog vi oss ner här : med utsikt dit ^^ och stirrade på solljuset som blev mjukare och mjukare mot de OTROLIGA fasaderna, och båtarna och vattnet. okej vi stirrade också på en sjuk fotbollsmatch på telefonen men inte lika mkt. hade sånt lyckorus denna stund!
 
 
sen gick vi till ett ställe som vi visste skulle leverera världsklasspasta på papptallrikar och vinkaraff för 8 euro. slår ALDRIG fel. åt trofiepasta-peso, hade såna cravings efter det kommande dagar
såg likadana ut. gled hem! sov på parkering!
 
Har alltid velat åka till Venedig, bara för att få se det på riktigt. Men av erfarenhet vet vi ju nu att det inte är nåt kul med bilen i stora städer, så när vi insåg att vi istället kan få ett miniatyr-venedig i Treviso var det inte svårt att tänka om. såhär såg det ut :
 
 
så himla myysigt! 

RSS 2.0