1 mosel

så, i andningspauser mellan plugg tänkte jag sammanfatta sommarens MÅNAD i bilen!
 
först och främst var det nära att vi inte ens kom iväg på utsatt datum. vi skulle köra till ystad kvällen innan och då startade inte biljäveln. någon mirakulös spray (?) på tändstiften löste det, och vi som i någon timme varit heeeelt inställda på att inte komma iväg fick plötsligt sjukt bråttom med packning osv som vi satt på paus i all förtvivlan. lösningen var högst temporär fick vi erfara en vecka senare, mer om det då
 
 
fejjan hos en semesterglad kl 6 på morgonen påväg mot trelleborg:
 
väl i tyskland gasade vi på mot vitvin i områdena kring Mosel-floden, hamnade först i Senheim och sen Bernkastel-Kues. varför är minnena kring dessa resor hittills som varmast i början?? för de första intrycken blir de starkaste? och man sen bara blir skitigare och skitigare och mer o mer bekväm och van haha? å andra sidan tycker vi att vi behöver en vecka för att landa i "resandevardagen" och helt slappna av. så. jag tror det nu beror på att vi hade nått uppvaknande kring 1 hur härligt och vackert tyskland kan va och 2 hur jäkla gott vitvin kan va, vilket va väl oväntat på nåt plan?? dricker ju aldrig det hemma?
 
sitter man med ett gott glas rödvin så njuter man ju gärna och sippar och så, men har man ett fantastiskt vitt vin framför sig vill man ju ba SKICKA I SIG HELA FLASKAN som linus uttryckte det. ellerhur? det är så-jävla-fint med ett svalkande, mineraligt vitt vin 
 
 
var mulet när vi kom fram men dagen efter kunde vi sola och bada här. betalade inte för boende en enda gång iår.. förutom en parkeringsavg i Como.
 
 
blir helt pirrig av bilder från första cykelturen bland pittoreska hus och dessa landskap, kvällssolen.. hade en sååå stark semesterkänsla då! finns nåt bättre än att ha fyra veckor på vägarna i italien framför sig?
 
intog närmsta restaurang och delade en flarra vin, som sig bör. den slank ju ner fort, om vi säger. SÅ gott:
 
 
 
flammkuchen (tunnbrödspizza) och mera vinjakt dagen efter:
 
 NOM!
 
 
 
bild platsar pga vi hittade såklart ett autentiskt stammishak där vi satt kvar halva natten och körde drickspel med fem tyska gubbar (inkl bartendern såklart) som knappt kunde engelska. förloraren stod för nästa runda. suveränt. 
 
en av _några_ bakismorgnar ..
 
men nu! dagen D kommer här!
vi vandrade upp till ett kastell/museum+restaurang för lunch med utsikt
åt flammkuchen igen och satt o glodde på:
 
ville stanna tiden. 
 
gick sen till ett vinotek med en enorm vinkällare. det fanns över 200 vin och för 18 euro fick man gå och ta för sig bäst man ville. vi smakade på 25 vin och blev absolut aspackade. det va SÅ KUL!
 
sen bestämde vi oss för att köra till Alsace nästa dag! hade ju aldrig varit i frankrike innan! hejdå Mosel, vi återkommer gärna!<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0