2 alsace

gomorrn! borsta färdigt, vi ska till alsace!
 
det var SÅÅÅ FIINT här!!! och stillsamt, det var bara vi där (eller ja en räv eller liknande festade på vår disk en natt märkte vi på morgonen, allt vi lämnat utanför bilen låg utspritt på en 100 metersradie haha). ett par nerförsbackar bort låg byn Riquewihr. otroligt charmig och färgglad!
 
 
duschade såhär:
nej alltså får sån tillbakalängt
 
stannade här två nätter. satt på taket i tystnad när det blev mörkt och bara tittade. ÄLSKAR det där. vad är det egentligen som är så speciellt med de randiga och backiga vinodlingslandskapen? ÄLSKAR! börjar bli tjatig? aja, det här är det bästa stället vi nånsin stått på.
 
 
men, med tanke på språkbarriären och infriade fördomar ursäkta om fransmän (-personer?? lol vad säger man) var det egentligen ingen idé att gå på nån ordentlig vinprovning eller ens besöka en vingård. Vi gjorde det i Eguishem, dagen efter, men det blir liksom inte nåt särskilt när man inte kan kommunicera kring det. dessutom var Moselvinerna i jämförelse torrare, friskare och därmed godare enligt vår smak
 
Eguisheim
haha, att besöka dessa byar är som att gå rakt in i en saga
italienstuket framför allt _surprice_, men det här är ju klart nåt anmärkningsvärt
 
käkade middag på ett michelinställe som var.. sådär? utsikten var fin dock och vi hade kul ! jag matchade stan, tyckte jag *jättefin bild ja*.
 
 
och här alltså, någon timme tidigare..:
vi kände oss tvungna att konsumera vin pga .. förväntas? trots halvdan upplevelse. aja man behöver ju inte anstränga sig för att få ner lite vin, men att vi kom därifrån med typ sex flaskor var lite.. missbedömt såhär i efterhand. haha . MEN! vi har en massa roligt vin i källaren nu från olika gårdar längs resan, DET är ju jättekul!
 

 
dagen efter lämnade vi frankrike för italien.
på vägen stannade vi för att bada på ett ställe i Schweiz, som jag nu inte minns namnet på. vänjer mig aldrig vid berg i bakgrunden såhär. hur fint är det
 
övervägde att stanna en natt, men körde vidare, lyckligt ovetandes om kommande bilhaveri, haha..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0